12 Aralık 2011 Pazartesi

PİZZA


Hamuru daha önce yayınladığım Biberli ekmek hamuruyla aynı şekilde hazırlanır.
SOSUN HAZIRLANMASI: 4 adet domates ince ince doğranır
2 diş sarımsak ezilerek domatese eklenir
bir tutam taze fesleğen ince ince kıyılır
Zeytinyağı, tuz, karabiber ve bir çorba kaşığı domates salçasıda eklenerek karıştırılır.

ÜZERİ İÇİN: Tepsiye yaydığımız hamurun üzerine sosumuz sürülür.Sosun üzerine dilediğimiz malzemeler dizilir.Sosis,sucuk,biber,zeytin,mantar,mısır vb..200 C ısıtılmış fırında hamurumuz pişene kadar yaklaşık 15-20 dk kadar pişirilir.Fırından çıkarmadan önce üzerine rendelenmiş mozorella veya kaşar eklenir. peynirlerimiz eriyince fırından çıkarılır.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder