1 Mayıs 2012 Salı

PATATESLİ POĞAÇA

Çok yumuşak güzel bir poğaça oldu. Tavsiye ederim arkadaşlar mutlaka deneyin......
MALZEMELER:      1su bardağı ılık süt
                             1/2 su bardağı ılık su
                             1/2 su bardağı sıvı yağ
                             1 yumurta beyazı içine sarısı dışına
                             1 paket kuru maya
                             1 tatlı kaşığı tuz
                             2 yemek kaşığı şeker
                             un
PATATESLİ HARÇ İÇİN:
                               5-6 patates
                               1 yemek kaşığı tereyağ
                               1 soğan
                               1/2 yemek kaşığı salça
                               tuz, karabiber

YAPILIŞI:  Önce patetesli harcımızı hazırlayalım. Bunun için pateteslerinizi soyup dilimleyin.Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın.Patetesler yumuşayıp pişince tencerede fazla su kalmışsa süzün.Soğanınızı yemeklik doğrayıp tavada tereyağı ile biraz soteleyelin.Salça tuz ve karabiberinizide ekleyin.Patates ezeceği ile ezdiğiniz patatesleride ekleyip iyice karıştırın.
Hamuru için:
2 bardak kadar unu bir kabın içine boşaltın.Paket mayayı içine toz halinde iken karıştırın.Yumurtanın sarısını üzeri için ayırın, ve beyazını un kabına katın. Süt, su sıvıyağ şeker ve tuzu da katıp  karıştırın. Azar azar un ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın.Hamuru 2 saat kadar dinlendirin.Mayalanan hamuru 2 ye bölün ve merdane ile dikdörtgen olacak şekilde açın.Üzerine patates harcını güzelce sürün ve uzun tarafından sigara böreği sarar gibi rulo yapın.1 er parmak mesafeyle dilimleyerek yağlanmış tepsiye dizin.Diğer hamurada aynı işlemi tekrarlayın. Üzerine yumurta sarısı sürün önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder