4 Aralık 2011 Pazar

PEKMEZLİ-ELMALI KEK

Yine yapımı oldukça pratik lezzeti süper bir kek.Bu kekimi ÇAY, KAHVE BAHANE etkinliği için
YEŞİL MUTFAK ÖZLEM'e gönderiyorum..



Malzemeler:    3 yemek kaşığı sıvıyağ
                        1 yemek kaşığı toz şeker
                        1 çay bardağı pekmez
                        2 adet elma
Hamuru için:  1 adet yumurta
                       1/2 su bardağı sıvıyağ
                       5 yemek kaşığı toz şeker
                       2 yemek kaşığı yoğurt
                       6-7 yemek kaşığı un
                       1 paket vanilya
                       1 paket kabartma tozu
Yapılışı:         yapacağınız kalıbın zeminine önce sıvıyağ,tozşeker ve pekmezi yayın. Daha sonra ince ince dilimlediğiniz elmaları yerleştirin.
Hamur için klasik kek tariflerindeki gibi önce yumurta ve şekeri çırpıp sonra diğer malzemeleri ekleyebilirsiniz.Elde ettiğiniz kek hamurunu kaşık yardımı ile elmaların üzerine yayın.Hamur az olduğu için teleşlanmayın, elmaların üzerini zor kapatıyor ama piştikten sonra güzel bir ğörüntü alıyor.Önceden ısıtılmış 170 C fırında 20-25 dakika pişirin.Piştikten sonra ters çevirerek servis tabağına alın.Afiyet olsun..... 

1 yorum:

  1. arkadaşım etkinliğe katılımın için çok teşekkürler tarifini aldım ve yayınladım sevgiler.

    YanıtlaSil