MALZEMELER:
4 adet yumurta
1 su bardağı +2 yemek kaşığı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı buğday unu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ISLATMAK İÇİN:
1 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı şeker
KREMASI İÇİN:
3,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 poşet kremşanti
YAPILIŞI:
Oda ısısındaki yumurtaları derin bir kaba kırın ve çırpın.İçine şeker,yağ
ve pirinç unu katıp yine çırpın.Un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma
ekleyip çırpıp yağlanmış büyük kare borcama dökün 170 derecede pişirin.Kek ılınınca bir bardak süte iki tatlı kaşığı şeker koyup iyice
karıştırın ve kekin her yanını ıslatın.Diğer tarafta kremayı hazırlayın bunun
için derin bir kaba un,nişasta ve sütü koyup mikserle çırpın pürüzsüz olunca
karışımı tencereye alıp kaynayana kadar pişirin.Kaynayınca altını kapatıp
soğutun içine bir poşet kremşanti ekleyip çırpıp kekin üzerine döşeyin.Bir iki
saat buzdolabında bekletip servis yapın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder