21 Nisan 2012 Cumartesi

PİRİNÇ UNLU KREMALI KEK

Bu keki arkadaşım SARI MUTFAK'ta gördüm ve denedim. Gerçektende oldukça hafif,lezzetli, yapımı kolay ve bekledikçe güzelleşen bayatlamayan bir kek.Denemenizi öneririm....

MALZEMELER:

4 adet yumurta

1 su bardağı +2 yemek kaşığı tozşeker

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı pirinç unu

1 su bardağı buğday unu

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

ISLATMAK İÇİN:

1 su bardağı süt

2 tatlı kaşığı şeker

KREMASI İÇİN:

3,5 su bardağı süt

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı buğday nişastası

1 poşet kremşanti

YAPILIŞI:
Oda ısısındaki yumurtaları derin bir kaba kırın ve çırpın.İçine şeker,yağ ve pirinç unu katıp yine çırpın.Un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyip çırpıp yağlanmış büyük kare borcama dökün 170 derecede pişirin.Kek ılınınca bir bardak süte iki tatlı kaşığı şeker koyup iyice karıştırın ve kekin her yanını ıslatın.Diğer tarafta kremayı hazırlayın bunun için derin bir kaba un,nişasta ve sütü koyup mikserle çırpın pürüzsüz olunca karışımı tencereye alıp kaynayana kadar pişirin.Kaynayınca altını kapatıp soğutun içine bir poşet kremşanti ekleyip çırpıp kekin üzerine döşeyin.Bir iki saat buzdolabında bekletip  servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder