16 Nisan 2012 Pazartesi

KAYA KORUĞU TURŞUSU

Yine Mersin'den harika bir lezzet.Kaya koruğu turşusu..Kendine has aroması ve deniz kıyısında yetişmesinden dolayı kendinden tuzlu iyotlu ve vitaminli yapısıyla balık sofralarının olmazsa olmazı..
Kaya koruğu Akdenizde deniz kenarındaki kayaların denize bakan kısımlarında yetişen acı ekşi karışımı bir tada sahip bir tür bitkidir.İşte bu küçük yapraklı ot bitkisinin turşusunu yaparlar Mersinde özelliklede Silifke yöresinde.Eşim Silifkeye her gidişinde bir kavanoz alır muhakkak.
Kaya koruğunun birçok faydası vardır.En önemli özelliklerinden biride cilt iltihaplarında, egzama, guatr ve nasır tedavisinde kullanılmasıdır..
Bunlarda benim yaptığım turşu güzelleri.......
Bu arada arkadaşlarımın birbirinden güzel hediyeleri için çekilişe buyrun lütfen
Kübra'nın Günlüğü arkadaşımızın hediye çekilişi için TIKTIK
Kelebek Gibinin hediye çekilişi için TIKTIK
Nurgül'cenin birbirinden güzel kumaş hediyeleri için TIKTIK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder