19 Ekim 2011 Çarşamba

BİBERLİ EKMEK

Merhabalar,
Bugün sizlere çok sevdiğim bir tat olan biberli ekmek tarifi vermek istiyorum. Biberli ekmek bizim ailece çok sevdiğimiz bir lezzettir.Annemden sık sık yapmasını ister, Halil Pastanesinden aldıgımız biberli ekmekler okula giderken beslenme çantamızdaki en özel yeri alırdı..Annem biberli ekmeği fırından alınan mayalı hamurla yapardı..Aslıda öyledir. Fakat ben kendi hazırladığım mayalı hamura biraz eklemeler yapınca daha çok sevdim sizlerlede bunu paylaşmak istiyorum.Umarım sizde beğenirsiniz.......


MALZEME:
HAMURU İÇİN:    1 su bardağı ılık süt
                               1 paket yaş maya
                               1 yumurta
                               1/2 su bardağı zeytinyağ
                               1/2 su bardağı ılık su
                               1 tatlı kaşığı tuz
                               3 yemek kaşığı şeker
                                Un
ÜST SOS İÇİN:      1 çay bardağı zeytinyağ
                                2 yemek kaşığı biber salçası
                               1 yemek kaşığı domates salçası
                               2 baş kuru soğan(irice)
                               1/2 çay bardağı susam
YAPILIŞI:
Öncelikle ılık sütümüzde mayamızı eritip bir 10 dk kabarmasını bekliyoruz.Daha sonra sırası ile yumurta,zeytinyağ, tuz şeker ılık suyumuzu ekleyip karıştırıyoruz.en son içine yavaş yavaş unumuzu ekleyip yumuşak hatta hafif ele yapışan bir hamur hazırlıyoruz.Hamurumuzun üzerini nemli bir bez ile örterek sıcak bir yerde mayalanmaya bırakıyoruz.
Hamurumuz mayalanırken soğanlarımızı derin bir kaseye yemeklik şekilde küçük küçük doğruyoruz. üzerine diğer tüm malzemeleride ekleyip karıştırıyoruz.
yağladığımız tepsiye hamurdan küçük bezeler yapıp diziyoruz elimizle üzerine bastırarak biraz yassılaştırıp hazırladığımız biberli harçı yayıyoruz. 180 C  fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder