Geçen haftasonu arkadaşım Meltem'e yemeğe davetliydik.Hamarat arkadaşım bize balık sofrası hazırlamış idi.
Masamızda balığın olmazsa olmazı roka salatası, acılı domates sos ve tavasını ilk kez denediğim karides vardı.
Karidesi genellikle haşladıktan sonra zeytinyağ, limon, tuz, sarımsak ve maydanozdan oluşan sosla hazırlarım ve severek yeriz ama bu sefer arkadaşım Meltem temizlenmiş karidesi kızgın tavaya atarak önce biraz soteledi daha sonra içine bir miktar tereyağı ekliyerek kavurdu.Gerçektende nefis olmuştu.
Tabii Gürhan'ın ızgarada pişirdiği levreklerde süperdi.Bizede bu güzel yemekleri mideye indirmek düştü ve tabikiiii balıklar ağlamadı :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder