Tarifi Portakal Ağacı'ndan alıp içine fındık ekliyerek denedim....
Malzemeler:
- 1 paket tereyağı, oda sıcaklığında
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 3 kaşık pudra şekeri
- 4 kaşık buğday nişastası
- Alabildiği kadar un (4,5 - 5 bardak)
- 1 çay bardağı pudra şekeri (Üzeri için)
- 1 su bardağı iri kırılmış fındık
Yapılışı:
Margarin, sıvıyağ ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Nişasta,fındık ve unu ekleyerek hamuru yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar yaparak yuvarlayın.Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizerek önceden ısınmış 160 C fırında beyaz kalacak şekilde pişirin. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder