1 Mayıs 2012 Salı

ÇEŞNİLİ ZEYTİNYAĞ


İster kahvaltı sofranızda ister yemek masanızda aparatif olarak ikram edebileceğiniz harika bir tad.Sıcak pide ile yemeğe başladığımda kendime hakim olamayıp koca bir pidenin nasıl bittiğini anlamıyor sonrada vijdan azabından kıvranıyorum.

MALZEMELER: 5-6 adet domates kurusu
                           10 adet yeşil zeytin
                           2 diş sarımsak
                           7-8 adet ceviz
                           1 çay kasığı kuru biberiye
                           1/2 su bardağı sızma zeytinyağı
YAPILIŞI:
Kurutulmuş domatesleri 10 dk. sıcak suda bekletin. Süzüp, minik minik doğrayın. Yeşil zeytinleride çekirdeklerini çıkarıp, minik minik doğrayn. Cevizleri elinizle irice kırın. Sarımsakları ezin. Biberiyeleride kırarak, ufalayın. Tüm malzemeleri zeytinyağı ile karıştırın ve ağzı kapalı olarak en az bir gece bekletin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder