16 Nisan 2012 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI

Oldukça hafif bir o kadar da faydalı bir yemek.Yerelmasını benden başka yiyen olmasada sırf kendime yılda 3-4 kez pişiririm.....
MALZEMELER:  1 kg yer elması
                               1 soğan
                               4-5 adet havuç
                               1 yemek kaşığı iri bulgur
                               3-4 dal maydanoz
                               3 yemek kaşığı zeytinyağı
                               1/2 limon suyu
                               tuz,1 adet kesme şeker
YAPILIŞI:İlk önce yağda yemeklik doğradığınız soğanları kavurun. Halka doğradığınız havuçları da ekleyin. 2-3 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Yıkayıp doğradıktan sonra limonlu suda beklettiğiniz yer elmalarını da ekleyin. Şeker, tuz ve limon suyu ilavesinden sonra üstüne gelecek kadar sıcak su ekleyin bulguru üzerine atın ve suyunu çekene kadar yani havuçlar ve yer elmaları pişene kadar kısık ateşte tutun. Tencereden aldıktan sonra üzerine ince doğranmış maydanozları serpin. Soğuttuktan sonra servis yapın...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder