15 Şubat 2012 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI PIRASA

Bu aralar çok fazla hamurişi yaptım.Artık biraz dikkat etme ve sağlıklı beslenme zamanı geldi.
Pırasa bizim evde benim dışımda kimsenin yemediği bir yemek.Epeydir yapmadığım ve özlediğim için kendime özel pişirdim bugün pırasayı...
MALZEMELER:    1 kg pırasa
                                1 kuru soğan
                                3 adet havuç
                                2 yemek kaşığı iri bulgur
                                2 yemek kaşığı zeytin yağı
                               1/2 yemek kaşığı domates salçası
                               1/2 limon suyu
                               1 çay bardağı su
                                dereotu,tuz
YAPILIŞI: Yemeklik doğradığımız soğanımızı zeytinyağında kavuruyoruz.İnce halkalar halinde doğradığımız havucumuzuda ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Domates salçamızı ekliyoruz. Pırasamızıda ekleyip tenceremizin kapağını kapatıp pırasaların iyice kavrulmasını bekleyip sonra suyumuzu ve bulgurumuzu ekliyoruz.limonumuzu ve tuzumuzuda ekleyerek bulgurlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.Tencerenin altını kapattıktan sonra ince kıydığımız dereotunu ekliyoruz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder