9 Şubat 2012 Perşembe

DAVET MASASI

Yine sevgili arkadaşlarım için hazırladığım bir balık sofrası.Eşim tam bir balıkkolik olduğu için hemen her hafta sonu bizim evde balık pişer ve kızartması tercih edilir.Tabi arkasından mutfak temizliği tam bir işkence.Son haftalarda işin kolayına kaçıp (böylesi daha sağlıklı diyerek :))balığı fırında pişiriyorum. Benim için kızartmadan bir farkı yok lezzet açısından ama buna henüz eşimi ikna edemedim...
Masamızdaki      Roka salatası
                           Nohut salatası
                           Kereviz salatası
                           Mevsim salatası
                           Turşu Balığın olmazsa olmazlarıydı.
FIRINDA ÇİPURA
Balıklarımızı güzelce yıkayıp süzdükten sonra tuzluyoruz.Arasına bir adet defne yaprağı ve dilimlenmiş bir soğanı koyuyoruz.Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştirip üzerlerine birer çay kaşığı zeytinyağı sürüyoruz.200 C ısıttığımız fırınımızın ızgara ayarında pişiriyoruz.
Afiyet olsun.....

2 yorum:

  1. ellerine sağlık canım.afiyet bal olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili sevda teşekkür ederim. ama bal olmasın başım kilolarla dertte:)

    YanıtlaSil