4 Ocak 2012 Çarşamba

PORTAKAL-HAŞHAŞLI MUFFINLAR

MALZEMELER:
                              * 3 yumurta
                              * 1 1/2 su bardağı toz şeker
                              * 1/2 su bardağı süt
                              * 1/2 su bardağı portakal suyu
                              * 1 su bardağı sıvı yağ
                              * 1 paket kabartma tozu
                              * 1 paket vanilya
                              * 1 portakal kabuğu rendesi
                              * 2 yemek kaşığı haş haş
                              * un
ÜZERİNE:             *çikolatalı pasta kreması
                              *renkli pasta süsü
YAPILIŞI:      Yumurta ve şekeri iyice şekerler eriyinceye kadar çırpıyoruz.Sonra süt, yağ, portakal suyu ve rendesi, haşhaş ve vanilyayı ekleyip bir kez daha çırpıyoruz. En son olarak kabartma tozu ve unumuzu da eleyerek karışımımıza ekliyoruz. Karışımımız akışkan bir boza kıvamına gelene kadar un eklemeye devam ediyoruz.Muffın kaplarımıza üzerlerinde yarım santim mesafe kalacak şekilde dolduruyoruz.180 C ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk kadar pişiriyoruz.
Muffınlarımız soğuduktan sonra üzerlerini hazırladığımız çikolatalı pasta kreması ve renkli pasta süsleri ile kaplıyoruz.
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder