14 Kasım 2011 Pazartesi

KITIR KURABİYE

Bu kurabiyeleri sanırım ilk SİBEL'İN KAHVESİ'nde görüp denemiştim. O günden sonra sık sık yaptığım tarifler arasında yerini aldı.Ağızda dağılan kıtır kıtır bir kurabiye...Vede birkaç gün boyunca kıtırlıklarını kaybetmiyorlar.

Malzemeler:    125 gr tereyağ
                       1 çay bardağı toz şeker
                       2 yumurta sarısı
                       1 paket vanilya
                       1 paket kabartma tozu
                       1 tutam tuz
                       un
                       susam
Yapılışı:   Susam hariç tüm malzemeyi karıştırarak elimize yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan bezeler koparıp parmak kalınlığında rulolar haline getiriyoruz.Daha sonra minik parçalar halinde kesiyoruz kestiğimiz küçük kareleri elimizle hafifçe yassılaştırarak üst kısımlarını elimizde kalan yumurta aklarına bulayıp bolca susama buluyoruz.Önceden 180 C ısıtılmış fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder